2024.05.24.

A felhasználók az érdekes és informatív tartalmakat keresik. Ezért arra kell törekedni, hogy ezeket szolgáltassuk, de ez semmit sem ér, ha az oldalunkat nem találja meg senki.

A keresőmotorok a weboldalakat fontossági sorrend szerint próbálják listázni. A lista elejére kerülésben jelentős funkciót tölt be a linképítés. Ebben a cikkben 5 olyan tipp olvasható, mellyel a linkek építése sikeresebbé válik.

1. Legyünk türelmesek, mert a linképítés időbe telik

A linképítés nem jár azonnali változással a keresési rangsorban, mert a Google algoritmusa nem tudja rögtön felismerni a változásokat. Általában 2-6 hónapon belül látszódik az eredménye.

A topban lévő weboldalaknál nehezebb jobb pozíciót elérni, mint az új oldalaknál, amiknek van hova fejlődniük.

2. Építsük okosan a weboldalunk imidzsét

Gondolhatunk úgy a linképítésre, mint az imidzsépítés egy módszerére. Ugyanúgy gondoskodnunk kell a weboldalunk brandjéről, mint ahogy a közösségi médiában nagy követőbázissal rendelkező felhasználók növelik a népszerűségüket bizonyos stratégiákkal.

Például fontos, hogy ne csak tartalmat gyártsunk, hanem a megfelelő formátumban tegyük azt, hogy a Google algoritmusa számításba tudja venni a kulcsszavakat a rangsorolásnál.

3. Növeljük az oldalunk bizalmi indexét

Türelemmel kell lennünk, mikor új oldalt indítunk, mert az oldal kora számít a keresők rangsoránál. Hogy is csatlakozhatna egy új oldalhoz sok hivatkozás, mikor még nem volt idő elég tartalmat generálni a bizalom kiépüléséhez?

Építsünk kapcsolatokat és próbáljunk a szolgáltatásunk minőségére koncentrálni, hogy ezáltal a lehető legtöbb látogatót tudjuk az oldalunkra vonzani.

4. Vegyünk példát a sikeres, nagy tekintéllyel rendelkező oldalakról

Vannak nagyobb tekintéllyel bíró oldalak, amelyekre követendő példaként tekinthetünk. Ez nem azt jelenti, hogy a tartalmukat másoljuk le, csak vizsgáljuk meg, hogy mit csinálnak jól és mitől sikeresek.

5. Kerüljük az elavult és eredménytelen linképítési módszereket

Az alacsony minőségű, spam típusú linképítés nem építő stratégia. 2012 előtt sok telespammelt oldallal találkozhattunk.

A Google Pingvin rangsoroló algoritmusa változtatta meg ezt a trendet, mert ez már képes felismerni a különbséget a valódi tartalmak és a spammelt linkek között. Érdemes SEO szakember segítségét is igénybe venni ehhez a nagyon fontos keresőoptimalizálási feladathoz!