2024.06.20.
Minden jót Leo

Minden jót Leo

A Hulu új filmjében Emma Thompson egy özvegyet alakít, aki felbérel egy szexmunkást, miután rájön, hogy három évtizedes házassága alatt sohasem volt része fergeteges szexuális élményekben. A 63 éves Oscar- és BAFTA-díjas színésznő beszélt arról, mekkora bizonytalansággal kellett szembenéznie, amikor a Minden jót Leo Grande című új filmje forgatásán meztelen jeleneteket kellett felvennie 29 éves színész társával. A színésznő egy interjúban osztotta meg gondolatait az elérhetetlen szépségideálokról. A Minden jót Leo Grande-ban Thompson teljesen levetkőzik és a tükörben nézi magát. A színésznő elmondta, hogy azért volt nehéz dolga ezzel a jelenettel, mert a filmekben nem gyakran ábrázolnak tökéletlen meztelen testeket.

Thompson szerint valószínűleg az volt a legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett tennie, hogy ott álljon és nézzen a saját testére anélkül, hogy megítélné. A színésznő hozzátette, hogy a nőket már a kezdetektől fogva arra tanítják, hogy gyűlöljék a testünket, mert az nem felel meg a lehetetlen és valójában kegyetlen ideáloknak, amiket eléjük állítanak. A Minden jót Leo Grande női főszereplője azt is elmondta, hogy amikor a nézők bátornak nevezik őt, amiért meztelen, akkor ő éppen az ideális testképre vonatkozó elfogadhatatlan normákat próbálja lerombolni.

Zene lejátszási lista meditációhoz

A meditáció erőteljes eszköz, ami segít megismerni önmagunkat és rendezni valódi érzéseinket és érzelmeinket. A tudatosság fokozásával, valamint a harag és a stressz feloldásával e gyakorlatok tudatállapotra gyakorolt pozitív hatásairól mindenhol szó esik. A colore.hu által megkérdezett szakértők azt állítják, hogy a meditáció különösen jót tesz a szervezet egyes funkcióinak: segít javítani a koncentrációt, a memóriát és kiegyensúlyozza az érzelmi állapotot. A meditáció nem feltétlenül azt jelenti, hogy lótuszülésben ülünk és hosszú ideig valamilyen hangot adunk ki.

Ez inkább egy általános kifejezés a koncentrációs és összpontosítási képességre, függetlenül a körülöttünk lévő ingerektől. Vagyis bárhol és bármilyen helyzetben végezhetjük, ha megfelelően beállítjuk az elménket és legalább 5-10 percig a saját gondolatainkra koncentrálunk, tudta meg a colore.hu. A meditációs guruk azt mondják, hogy abszolút csendben kell elmélyülni önmagunkban, semmi sem vonhatja el az embert az önmagával folytatott párbeszédtől. Ha először egy nyugodt és békés helyre kell összpontosítanunk, akkor bátran le is játszhatjuk a személyes zene gyűjteményünkben található dalok egyikét, olvasható a colore.hu friss cikkében.