2024.04.20.
kép ragasztása falra

A fejlődő tudománynak hála már könnyen találhatunk megoldást olyan feladatok ellátásra, amiket eddig csak standard módszerekkel lehetett elvégezni. A kép ragasztása falra nem egy szokványos folyamat, de egyszerűen szólva van benne potenciál. Természetesen fontos okosan kiválasztani ehhez a megfelelő készítményt, ami kellő stabilitást kínál a hosszan való tartáshoz. De miért éppen ragasztás? Az alternatíva erre többnyire a fúrás, vagy szeg beverése a felületbe. Először is bizonyos falak túl kemények vagy ellenkezőleg puhák, ahhoz, hogy abba szeget üssünk.

Egy régi vályogfalból, még a csavar is kiszakad minimális terhelés hatására. A csempébe és kemény betonba pedig csak speciális szerszámokkal tudunk lyukat készíteni. A kép ragasztása falra ilyen helyzetekben kézenfekvő dolog. Mivel a felfüggesztés nem egyetlen pontra esik, hanem nagyobb részen eloszlik, így a gyengébb felületekre is megoldható a nehezebb tárgyak rögzítése. A kép ragasztása falra tehát gipszkartonra ugyanúgy elvégezhető. Ami pedig a csempét és betont illeti, ott nem kell külön szerszámba fektetni, vagy félni, hogy a burkolóelemek megrepednek.

A kiváló tapadást kínáló Sikaflex® 118 Extreme Grab nem rendelkezik káros anyag kibocsájtással és kül-, illetve beltérben ugyanúgy elvégzi a feladatát. Egyedi összetételének hál, már alapból stabilan megtartja a nehezebb tárgyakat, mindenféle plusz alátámasztás nélkül. A kép ragasztása falra innentől odahaza, bármilyen szakmai tudás nélkül elvégezhető, csak a felületek alapos előkészítésre fordítsunk némi figyelmet.