2024.07.22.

Nagyon sok ember küzd az alkoholizmus problémájával, melyre hatékony megoldás a Családi Felépülési Központ. Huszonnyolc napos bentlakásos program, ahol saját felépülési tapasztalattal rendelkező addiktológiai szakemberek segítenek.

Egy kipróbált, több mint hét évtizede használt és működő Minnesota-modell alapú, felépülés-központú rehabilitációt kínálnak, amelynek köszönhetően az említett programban kezeltek több mint 75%-a el tudja érni az alkoholizmusból való felépülést. Arról nem is beszélve, hogy az élethosszig tartó szermentességre és az ezzel járó békés, derűs életre tehetnek szert. Az említett modell 1949 óta (Magyarországon 2017-ben honosították) eredményesen működik az egész világban, az Egyesült Államokban lévő rehabilitációs intézmények 4/5-re ma már kizárólag ez a modell jellemző.

Az alkoholizmusból való felépüléshez vezető út, ahogyan az a Családi Felépülési központ barátságos weboldalán is olvasható, néhány lépéssel kezdődik. Elsősorban fel kell hívni az oldalon található telefonszám egyikét, ahol egy beszélgetés során megállapítják, hogy melyik helyszín és szakember a legmegfelelőbb a segítségkérő számára. Majd ezt követi a személyes konzultáció, állapotfelmérés, amit szerződésben is rögzítenek. Ebbe az is bekerül, hogy a jelentkező mire számíthat a 28 napos bentlakásos felépülési program során. A változás megkezdődik, ahol felépülés-központú, bentlakásos, kiscsoportos, komplex rehabilitációs program várja az érkezőket. Arról nem is beszélve, hogy a közös munka a 28 nap leteltével nem ér véget, két évre vállalt díjmentes utógondozást is felkínálnak, ami annyit jelent röviden, hogy a program elvégzése után személyesen, valamint online formában is kapcsolatot tartanak a résztvevőkkel.