A Webox partnere, a lengyel InPost cég már negyedszer kapta meg a postai szolgáltatások "Oszkár díját" 2013-ban. Ezúttal Madridban ítélték oda a neves díjat, most a "Vevőszolgálat" kategóriában, megelőzve a Singapore-i postát. A világ minden tájáról megjelent szakértők a díjjal az InPost innovatív és jövőbe mutató csomagátadó és átvevő rendszert használó vásárlók kiemelkedő megelégedettségére alapozva hozták meg a döntésüket.

"Rendkívül büszke vagyok arra, hogy cégünk már negyedszer kapta meg ezt a nagy presztízsű díjat (World Mail Award). Ez a kitüntetés megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, folytassuk az eddigi stratégiánkat, ami az e-kereskedelem és online vásárlók alapos ismeretén, azok igényeinek a lehető legnagyobb mértékű figyelembe vételén nyugszik." - nyilatkozta Rafal Brzoska a cég első számú vezetője és tulajdonosa. A korábbiakban már három alkalommal nyert az InPost díjat, 2011-ben az "E-kereskedelem" és az "Innováció" kategóriákban, 2010-ben pedig a "Növekedés" kategóriában.

A nagyfokú piaci ismereteket és az ahhoz kapcsolódó vevői elvárásokat a nemzetközi piacokon való aktív és egyre szélesebb jelenlét teszi lehetővé. Az elsődleges cél, hogy a vásárlók a lehető legkényelmesebben tudjanak hozzájutni az interneten megrendelt csomagjaikhoz. A vásárlók elégedettségét a legjobban talán az mutatja, hogy a megkérdezett InPost terminálokat használók 98%-a javasolja másoknak is a rendszer használatát - ez világviszonylatban is kiemelkedő arány!

Ez a szolgáltatás az iparágban modellnek tekinthető, az e-kereskedelem legnagyobb szereplője, az Amazon esetében a forgalom 84%-a már ezen az úton jut el a vásárlókhoz.

A csomagok átvételének gyorsasága a mobil készülékek fejlődésének és a QR kódoknak köszönhetően tovább növekedett és ma már 7 másodperc is elegendő lehet egy csomag átvételéhez a korábbi 17 másodperccel szemben.

Az InPost nemzetközi jelenléte tovább növekszik, Ausztráliától kezdve Chilén és Szaud Arábián át Európáig, és ma már 16 országban van jelen. A következő néhány évben 16.000 terminál telepítését és további piacokon való megjelenést is tervezik. Ezek egyike Magyarország, ahol 2014 első negyedévében indul a szolgáltatás 80 db automatával, melyek száma 1-2 év alatt 300-ra emelkedik.