2024.04.20.

Napjainkban a hűtő-fűtő funkció alap elvárás egy klíma esetében. A legtöbb hűtő-fűtő klíma ráadásul olyan extrákkal is fel van szerelve, mint például a wi-fi és az időzítő, a hőfokszabályozó és az inverter, mely jelentősen hozzájárulhat otthona áramellátásának optimalizálásához klimatizálási célokból.

Számos klíma vásárlás előtt álló magánszemély nem érzi gazdaságosnak egy-egy klíma beszerelését, hiszen anyagi szempontból a klíma mindig egy meghatározó kérdés mindenki számára. Sokan tehát a kerítésen ülnek, hogy mégis mi az az összeg, ameddig elmennek egy klíma beszerelésében. Az olcsóbb klímák azonban gyakran sokat fogyasztanak, és amit megspórol a vételáron, azt bukja a fogyasztáson.

Sokan gazdaságossági és energia-takarékossági szempontokra hivatkoznak, mondván amit megspórolnánk a gázon, azt belefizethetjük a villanyszámlába. Ők azok, akik bizonyára nem hallottak az inverteres megoldásokról, melyek a levegő folyamatos, egyenletes hűtése, vagy fűtése mellett az inverterek segítségével optimalizálják a készülék áramellátását és a kompresszor sebességét. Ezzel akár negyven százalékos megtakarítást okozva Önnek a villanyszámlájában.

A másik gyakori indok, ami miatt az emberek a hűtő – fűtő klíma ellen teszik le voksukat az az ára. Nos, való igaz, hogy húsz évvel ezelőtt ez az érv helytálló lett volna, amikor tényleg nagy különbségek voltak csúcs kategóriás eszközök és egyszerű hűtő funkcióval felszerelt on-off klímák között. Manapság azonban a technológia fejlődése és a háztartások klíma ellátottsága újabb, magasabb hatásfokú, hi-tech eszközök forgalmazását hívták életre, melyek valóban eltérnek ugyan árban az alap modellektől. Azt azonban elfelejtjük, hogy a legtöbb (nem csúcs kategóriás) klíma már rendelkezik beépített hűtés-fűtés funkcióval.

Közöttük a leggazdaságosabb és kétségtelenül a legkönnyebben elérhető modellek a Gree klímái, melyek emberi áron lehetnek az Ön otthonának is fáradhatatlan hűtő-fűtő eszközei. Amennyiben szeretne bővebb információt arról, hogy milyen modelleket tudunk felkínálni Önnek, úgy kattintson ide!