A lakás körül nagyon sok kiváló élelmiszer alapanyag előállítható minimális idő és energia ráfordítással. Vannak kimondottan nyári, sláger ételek, amiket megéri kipróbálni, ha eddig nem tettük volna meg. A cukkini fasírt egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható. Egyszerűen fantasztikus lakoma, amit kenyérrel, vagy más körettel, de magában is némi zöldséggel tálalva fogyaszthatunk. A hozzávalókat tekintve nincs szükség sok mindenre. Természetesen a cukkini fasírt alapját a cukkíni adja, de ezen kívül még szükség lesz némi csirkemellre. Persze megoldható a hús teljes hiányában is a cukkini fasírt készítése, amennyiben erre igény kínálkozik. Maga a zöldség önmagában nem áll össze, ezért érdemes hozzá adni némi zabpelyhet, teljes kiőrlésű lisztet, valamint tojást.

Ezek mennyisége attól függ, hogy mekkora adag lesz elkészítve. Mivel a cukkini fasírt kiváló fogás ezért érdemes nagyobb adagot legyártani belőle, hogy biztosan jusson mindenkinek még a repetára is. Amint összekeverésre kerültek az alapanyagok és kész a massza, ami már remekül megformázható, úgy nincs más hátra, mint egy előmelegített sütőbe berakni a kis cukkini fasírt golyócskákat és várni, amíg elkészülnek. Ami az ízesítést illeti, azt érdemes igény szerint végezni és nem a receptet szentírásnak venni. Mindenki igénye eltérő. Rengeteg féle fűszertípus létezik, ami teljessé teheti a cukkini fasírt aromáját. Van, aki kimondottan szereti a csípőset, míg mások mellőzik ezt. Ettől eltekintve némi édes paprika őrlemény kelelemes harmóniát nyújthat, tehát a cukkini fasírt fontos kiegészítője, akárcsak a só és bors.