2024.05.24.
Rabona

Manapság számos tanácsot és tippet találhatsz az interneten, amiből megtudhatod, hogy hogyan is kell felkészülj egy interjúra, de vajon melyek azok amelyek hatásosak is? Az alábbiakban elolvashatod az általunk összegyűjtött legjobb tippeket és tanácsokat annak érdekében, hogy az interjú sikeres legyen.

Tájékozódj mielőtt lépnél!

Nagyon fontos, hogy minden interjú esetében légy tisztában azzal, hogy milyen céggel állsz szemben. Amennyiben nem ismered a céget, az interjú előtt ajánlott, hogy informálódj az adott cég felépítéséről, tevékenységeiről annak érdekében, hogy légy felkészült az interjú során. A Rabona például egy olyan brand, amelyik nagy hangsúlyt fektet az interjúkra.
A legjobb az, hogyha kikéred más alkalmazottak véleményét, esetleg írhatsz Facebook csoportokba is, ahol akár névtelenül is felteheted a kérdéseidet. Ez hozzásegít ahhoz, hogy tudd hogy kivel is állsz szemben. Továbbá ez abban is segíthet, hogy képben legyél azzal, hogy milyen fizetéssel alkalmazhat az adott cég.

Példák és javaslatok

Az állásinterjú során fontos, hogy tudj saját példákat felhozni különböző kérdésekre. Ebben az esetben fontos, hogy legyen egy jól összeszedett kis történeted, amelyet megoszthatsz a HR-essel. A következő amire érdemes odafigyelni az az, hogy legyenek javaslataid és ötleteid. Gondolkodj el azon, hogy te milyen új módszereket tudnál alkalmaznak az adott cégnél. Amennyiben a Rabona interjúztat, ők kifejezetten kíváncsiak lennének a példákra.
Ugyanitt megemlíthetjük a kérdések is, ugyanis amennyiben azt látják rajtad, hogy kommunikatív vagy, biztos vagyok abban, hogy plusz pontot szerzel. Természetesen ajánlott nem túlzásokba esni a kérdésekkel sem, de minél több kérdésed van, annál nagyobb az esélye annak, hogy kiemelkedően fogsz teljesíteni az állásinterjún.

Fizetési igény: légy határozott!

Minden interjú esetében eljön az a pillanat, amikor a fizetésről kell beszélni. Nagyon fontos, hogy légy határozott és legyél tisztában azzal, hogy neked valójában mennyi is a piaci értéked. Erre a legjobb példa a Rabona, ami a personal brandinget és piaci értéket illeti. A legjobb tanács az, hogy mindig 20%-al többet kérj, mint az általad elvárt fizetés, így könnyebben fogsz tudni alkudozni. Sok sikert a következő állásinterjún!