2024.05.24.

Régóta tudjuk, hogy a konverziók számának növelésére hatékonyabb módszer a potenciális fogyasztók bizalmának és szimpátiájának elnyerése, mint a reklámok és az erőszakos vásárlásra buzdítás. Ma az egyik legfontosabb eszköz a cégek kezében a tartalommarketing. Ebben a cikkben elmondjuk, miért a videó készítés a legjobb módja annak, hogy kapcsolatba lépj a célcsoporttal, és mutatunk néhány tippet is, hogy ki tudd maxolni a videó készítésben rejlő lehetőségeket!

Gyorsan, egyszerűen, erőfeszítések nélkül, s lehetőleg szórakoztató módon információhoz jutni – erre van manapság igény, ezeknek az elvárásoknak kell, hogy egy cég a kontentjeivel megfeleljen.

A videó az egyetlen, amely mindezt tudja, hiszen több érzékszervre és az érzelmekre is képes hatni, és segítségével akár bonyolultabb információk is átadhatók gyorsan és egyszerűen.

A videó készítés szuper lehetőségeket kínál a cégeknek a hatékony vevőszerzésre. Nincs más dolgod, mint hogy megismerd a célcsoportodat, és olyan videókat készíts, amelyekkel megválaszolod a legfontosabb kérdéseiket, vagy segíted őket problémáik megoldásában.

A legjobb videótípusok vállalkozásoknak

Termékbemutató, összehasonlító és unboxing videó

Ezek a videóműfajok az egyik leghatékonyabb eszközei a vásárlások generálásának, mivel a „nekem is kell” érzést váltják ki a nézőkből. Képesek felkelteni az emberek kíváncsiságát, érdeklődését – és persze, a vágyat a bemutatott termék vagy szolgáltatás iránt.

Általában a termékbemutató videók egy termékre fókuszálnak, míg az összehasonlító videók vagy több cég azonos funkciójú termékét vagy egyazon gyártó különféle modelljeit mutatják be, az eltérésekre helyezve a hangsúlyt.

Az unboxing videó pedig elsősorban az intuitív vásárlások számát dobja meg, mivel az ilyen kontentekben a termékkel való első találkozás örömét és izgalmát osztja meg a videós a nézőivel.

Image videó készítés

Az image videó segítségével szimpatikussá, szerethetővé és emberivé teheted a cégedet, ami fontos ahhoz, hogy elnyerd a bizalmukat és a lojalitásukat, s végül a vevőiddé váljanak.

Rendezvényvideó

Ez a videótípus is közelebb visz ahhoz, hogy elnyerd a célcsoport bizalmát és lojalitását, ráadásul a meglévő kollégák elköteleződését is erősíteni tudja. A lényege, hogy megörökíti a legfontosabb céges pillanatokat és eseményeket.

Mindezeken túl rengeteg videós műfaj létezik még, amelyet üzleti céljaid szolgálatába állíthatsz. Ilyen az oktatóvideó, a listázó vagy folyamatot bemutató videó, a szakértői interjú – és még sorolhatnánk.

Ha belecsapnál a videó készítésbe, van lehetőséget videó stúdió bérlésre, de akár az egész feladatot átadhatod egy profi marketing ügynökségnek.